Topic outline

  • Obhodi kurentov

    ff

    Bil je zimski čas. Par iz Velike Britanije je načrtoval, da ostane v Sloveniji kakšen teden ali dva, da obišče turistične znamenitosti. Ljubljano sta že obiskala in prav tako Blejsko jezero, priljubljeno turistično točko, z okolico. Ko sta imela večerjo v hotelu, sta slišala druge goste govoriti o kurentih. Ker ju je zanimalo, kaj so kurenti, sta o tem vprašala receptorja hotela. Ta jima je povedal, da se približuje čas karnevala in da so kurenti glavna zanimivost Ptujskega karnevala. Kurenti so del slovenske folklore in zelo priljubljeni pri domačinih in turistih. Tako se je par odločil, da bo odpotoval na Ptuj in poiskal kurente.     


  • Karneval na Ptuju

    fff

    Ko sta se Mary in John, par iz Velike Britanije, približevala mestnemu središču Ptuja, sta opazila, da se nekaj dogaja. Ljudje v čudnih, vendar zanimivih kostumih, so se sprehajali po ulicah. Okrog pasu so imeli kravje zvonce in povzročali takšen hrup, da so se majhni otroci prestrašeno skrivali za mamicami. Mary in John sta želela izvedeti več o teh likih in sta začela iskati nekoga, ki bi jima kaj povedal o tem.


  • Kurent

    gg

    Ko sta se Mary in John sprehajala po ulicah, sta spraševala domačine, kje bi lahko izvedela kaj več o kurentih. Na poti do gostilne, ki jima jo je priporočil domačin, sta srečevala kurente, ki so nosili različne maske. Končno sta prispela do gostilne in vstopila. Vprašala sta po lokalnem strokovnjaku za kurenti in se napotila k njegovi mizi.  


  • Konec zgodbe

    gggg

    Končno sta Mary in John dobila vse informacije, ki sta jih želela. Odpravila sta se na ulico, da bi se priključila karnevalski povorki in uživala v tem barvitem in glasnem  dogodku…