Topic outline

 • Hodočašće na Duhove u Şumuleu Ciuc

  p


  UVOD U KONTEKST - POČETAK PRIČE

  Udruženje mladih Europe, Rumunjska organiziralo je susret mladih za tinejdžere u Șumuleu Ciuc (Csíksomlyó). Mladi između 14 i 17 godina iz cijele države stigli su i smjestili se u svoje sobe u pansionu. Imali su tjedan dana istražiti  područje, upoznati se i zabaviti se.


 • Posjet crkvi

  Sutradan ujutro mladi su zajedno otišli u crkvu. Pozorno su slušali svećenika. Na završetku, svećenik je bio vrlo ljubazan te ih poveo u šetnju oko crkve. U sljedećem zadatku možete pročitati i neke važne podatke o crkvi u Șumuleu Ciuc (Csíksomlyó).


 • Gledanje videa

  Nakon posjeta crkvi, mladi su bili zainteresirani za hodočašće koje je svećenik toliko često spominjao. Kako je padala kiša, organizatori su odlučili ostati u zatvorenom prostoru. Zajedno su pogledali videozapise o hodočašću te su mladima ispričali o ovoj tradiciji.

  Ispod možete pogledati jedan od videa koji govori o hodočašću:

 • Program hodočašća

  Videozapisi su uvjerili mlade da sudjeluju u hodočašću te godine, pa su zatražili program.


 • Odmor u Șumuleu Ciuc (Csíksomlyó)

  Udruženje mladih Europe, Rumunjska, koje je organiziralo kamp za mlade, objasnilo je sudionicima da je hodočašće Șumuleu Ciuc (Csíksomlyó) odabrano za temu kampa jer je ovo godina europske kulturne baštine, a isto je nominirano za popis nematerijalne kulturne baštine Rumunjske.


 • Vrijeme za povratne informacije

  Posljednjeg dana kampa mladi su morali dati povratne informacije o tome kako se osjećaju i što su novo naučili tijekom kampa. Mladima se aktivnosti svidjele i rekli su da su naučili puno o hodočasničkoj tradiciji. Također su obećali da će se vratiti i sudjelovati u događaju krajem svibnja.