Topic outline

 • PELERINAJUL DE RUSALII DE LA ȘUMULEU CIUC (CSÍKSOMLYÓ)

  CADRU

  Asociația Young Europe Society România a  organizat o Tabără de Tineret pentru adolescenți la Șumuleu Ciuc (Csíksomlyó). Tineri din toată țara, cu vârsta cuprinsă între 14 și 17 ani, au ajuns în localitate și s-au cazat într-o pensiune. Ei au avut o săptămână să descopere zona, să se cunoască și să se distreze. 


 • VIZITA LA BISERICĂ

  A doua zi dimineață, tinerii au mers împreună la biserică. Au ascultat atenți la ceea ce a spus preotul. La sfârșit, preotul a fost foarte amabil și le-a prezentat biserica. În următorul exercițiu poți citi câteva informații despre biserica de la Șumuleu Ciuc (Csíksomlyó).


 • ISTORIA PELERINAJULUI

  După vizita la biserică, tinerii au fost interesați de pelerinajul care a fost menționat de mai multe ori de către preot. Deoarece ploua tare, organizatorii au decis să le arate tinerilor niște videouri despre pelerinaj și să le povestească despre această tradiție.

  Poți viziona mai jos unul dintre videourile despre istoria pelerinajului.


 • PROGRAMUL PELERINAJULUI

  Videourile i-au convins pe tineri să participe la pelerinajul din anul acela, așa că au cerut un program.  


 • UN PACHET DE VACANȚĂ LA ȘUMULEU CIUC (CSÍKSOMLYÓ)

  Asociația Young Europe Society România, care a organizat tabăra pentru tineri, le-a explicat participanților că locul și temele taberei au fost alese pentru că este Anul European al Patrimoniului Cultural, iar pelerinajul de la Șumuleu Ciuc (Csíksomlyó) a fost nominalizat pentru Lista Patrimoniului Cultural Imaterial al României.


 • FEEDBACK

  În ultima zi a taberei, tinerii au trebuit să dea feedback-uri despre cum s-au simțit și ce lucruri noi au învățat. Tinerilor le-au plăcut toate activitățile și au spus că au învățat multe despre tradițiile pelerinajului. Ei au promis că se vor întoarce și vor participa la pelerinajul de Rusalii.