Topic outline

 • Pünkösdi búcsú Csíksomlyón


  A TÖRTÉNET…

  A romániai Európa Ifjúsága Egyesület tábort szervezett Csíksomlyón, 14 és 17 év közötti fiatalok számára. Az ország minden részéről érkeztek fiatalok és elfoglalták szobáikat a szálláson. Egy hétig tartott a tábor. A fiatalok megismerték a környéket, egymást és jól érezték magukat.  


 • TEMPLOMLÁTOGATÁS

  Következő nap a fiatalok együtt mentek templomba. A pap misét tartott a fiataloknak. A fiatalok csendben figyeltek. A mise végén a pap körbevezette őket a templomban és mesélt a templomról. A következő feladatban néhány fontos információt fogtok olvasni a csíksomlyói templomról.


 • VIDEÓ

  A templomlátogatás után a fiatalok nagyon kíváncsiak voltak a zarándoklatra, amelyről a pap olyan hosszasan beszélt. Nagyon esett az eső, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy bent maradnak és filmeket, videókat néznek a csíksomlyói búcsúról.

  Alább egy videót láthattok, amely elmeséli a csíksomlyói búcsú történetét:


 • A CSÍKSOMLYÓI BÚCSÚ PROGRAMJA

  A videó tetszett a fiataloknak és eldöntötték, hogy ők is eljönnek majd a búcsúra. Ezért kértek egy programot a szervezőktől.
 • KIRÁNDULÁS ÉS TURISTA AJÁNLATOK CSÍKSOMLYÓRA

  A romániai Európa Ifjúsága Egyesület, aki ezt a tábort szervezte, elmondta a fiataloknak, hogy azért szervezték a tábort Csíksomlyóra és azért volt a búcsú a téma, mert ez az év az Európai Kulturális Örökség Éve. A csíksomlyói pünkösdi búcsút jelölték a romániai kulturális örökségek listájára.
 • VÉLEMÉNYEK

  A tábor utolsó napján a szervezők arra kérték a fiatalokat, hogy mondják el véleményüket a táborról. Beszéljenek arról, hogyan érezték magukat, miket tanultak a táborban. A fiataloknak pozitív véleményük volt és azt mondták, hogy sok mindent megtudtak a búcsúról. Megígérték, hogy visszajönnek és ők is részt vesznek a búcsún.