Topic outline

 • Ismerkedj meg a sólymokkal

  Kerettörténet

  Egy kétgyerekes család Csehországban kirándult. Már hosszú ideje várták ezt a kirándulást. Mindent előre megterveztek – az utazást, a szállást, a látnivalókat – de sosem gondolták, hogy ez a kirándulás ennyire jól sikerül. Olvasd el a történetet és meglátod, mi történt velük.


  Kép: O. Pelikán


 • A csehországi solymászok

  Egy ilyen élménydús nap után a kastély rezervátumában és Ondra, a solymász bemutatója után, a gyerekek alig tudtak elaludni az izgalomtól. A fiam is solymász akart lenni. Úgy, hogy utána kellett nézzünk, hogy mit jelent a solymászat.

 • Egy nap a kastélyban

  A sok internetes keresés során a család megtalálta, hogy az Opočno-i kastélyban tartják az éves solymász találkozót. Szerencséjük volt, hogy épp októberben jártak Csehországban, ugyanis ezt a találkozót minden év októberében tartják. Ezt nem lehetett kihagyni! Nézd meg te is, milyen volt ez az esemény!

  1. Mielőtt megnéznéd a videót, gyere és játssz! A videóban sokféle vadállatot fogsz látni, emlékszel még a nevükre? A játék során, majd kiderül. 

 • A SOLYMÁSZAT AZ UNESCO LISTÁJÁN…

  A gyerekeknek nagyon tetszett a Solymásztalálkozó az Opočno-i kastélyban. Visszafelé tartottak az autóval Prágába, hogy a hosszú nap után a hotelszobában megpihenjenek. A gyerekek a telefonokon játszottak. A Solymász Klub 50. évfordulóját ünnepelve a rádióban épp egy interjút hallhattak a Solymászat és Ragadozó Madarak Nemzetközi Egyesületének elnökével. 

 • A hazaút

  A sok eseménydús nap után a család úgy érezte, hogy nagyon gyorsan eltelt a vakáció. Még nem akartak hazautazni, de az apának másnap munkába kellett mennie. Így hát kimentek a reptérre és szomorúan várták, hogy felszálljanak a gépre. Ekkor egy hatalmas sast pillantottak meg az ablakon keresztül. A sas széttárta szárnyait és körözött az égen. Nem véletlen volt. A sas éppen szolgálatban volt a reptéren.

 • El sem hiszitek mit láttunk…

  Miután hazaértek, a gyerekek alig várták, hogy elmesélhessék élményeiket a barátaiknak.