Topic outline

 • Romanje na binkoštno nedeljo v kraju Şumuleu Ciuc

  v

  ZGODBA

  Organizacija Družba mlade Evrope Romunije je organizirala mladinski tabor za najstnike v kraju Șumuleu Ciuc (Csíksomlyó). Mladi ljudje stari med 14 - 17 let so pripotovali iz cele države in poiskali namestitve. Na razpolago so imeli en teden, da raziščejo pokrajino, se spoznajo in da uživajo.


 • OBISK CERKVE

  Naslednje jutro so se mladi ljudje odpravili v cerkev. Pozorno so poslušali duhovnika. Na koncu je bil duhovnik zelo prijazen in jim je razkazal cerkev. V naslednji nalogi boste našli več pomembnih informacij o cerkvi v Șumuleu Ciuc (Csíksomlyó).


 • SLUŠNO RAZUMEVANJE

  Po obisku cerkve je mlade ljudi zanimalo romanje, ki  ga je duhovnik neštetokrat omenjal. Ker je hudo deževalo, so se organizatorji odločili, da bodo vsi skupaj ostali notri, si ogledali nekaj video posnetkov o romanju in jim potem kaj več povedali o tej tradiciji.


 • PROGRAM ROMANJA

  Razgovor je prepričal mlade ljudi, da bi se udeležili romanja in so zato vprašali po programu.   


 • ORGANIZIRANE POČITINICE V ȘUMULEU CIUC (CSÍKSOMLYÓ)

  Organizacija Družba mlade Evrope Romunije, ki je organizirala tabor za mlade ljudi, je udeležencem razložila, da sta kraj in predmet tabora bila izbrana zaradi evropskega leta kulturne dediščine in romanje v Șumuleu Ciuc (Csíksomlyó) je bilo predlagano, da se doda na seznamu nesnovne kulturne dediščine Romunije.


 • ČAS ZA POVRATNE INFORMACIJE

  Zadnji dan tabora so mladi ljudje dajali povratne informacije o počutju in novih stvareh, ki so se jih naučili v času tabora. Vsi so pohvalili aktivnosti in povedali, da so se veliko naučili o romarski tradiciji. Prav tako so obljubili, da se bodo vrnili in se udeležili dogodka ob koncu Maja.