Topic outline

 • Srečanje s sokoli

  Zgodba

  Družina z dvema otrokoma je potovala po Češki. Počitnice so načrtovali kar precej časa, saj so razmišljali o prevozu, iskali ustrezno namestitev, iskali različne zanimivosti in aktivnosti,  pa vendarle si niso mogli predstavljati, da bodo počitnice tako posebne. Videli boste, kaj se je zgodilo, ko preberete celo zgodbo.

  d • Sokolarji Republike Češke

  Po tako čudovitem popoldnevu v grajskem rezervatu s sokolarjem Ondrajem, se je družina začela bolj zanimati za sokolarstvo in je želela izvedeti več o sokolarjih Republike Češke.


 • Dan na gradu

  Družina je slišala za letno srečanje sokolarjev na gradu Opočno. Imeli so srečo, da so bili na počitnicah v oktobru, ko se sokolarji običajno srečajo. To je bil dogodek, ki ga niso želeli zamuditi. Lahko si ogledate, kaj so videli.


 • Pot domov

  Ko se je družina otožno odpravljala na letališče po tako doživetih počitnicah, so imeli občutek, da so dnevi minili prehitro. Ko so čakali na let, so opazili veličastnega orla, kako je razprostiral krila nad letališčem. To ni bilo srečno naključje, ujeda je opravljala svoje delo.


 • Ne boste verjeli, kaj smo videli.

  Ko je bila družina spet doma, je želela svoje počitniške izkušnje deliti s prijatelji.